Wij leveren sterke trailers met een extra lange levensduur
Samen met u worden de trailers naar wens samengesteld
Kijkend naar uw situatie adviseren wij de juiste oplossing

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/customer/www/sterktrailers.com/public_html/wp-content/themes/sterktrailers/functions.php on line 277

STERK Trailers maakt sterke schuifzeilaanhangwagens. De degelijke bouwwijze van deze aanhangwagens zorgt ervoor dat deze jarenlang meegaan. Je hebt de keuze tussen middenassers en schamelaanhangwagens. Het chassis is sterk aan elkaar gelast en heeft om de 400 mm dwarsliggers, waardoor ook zware vloerbelasting mogelijk is. De opbouw is voorzien van een sterk stalen voor- en achterkader en aan de voorkant binnenin een aangelaste stootrand. Als je kiest voor een thermisch verzinkt chassis is de zeil aanhangwagen geschikt voor minstens 20 jaar gebruik.

Bij het samenstellen van de gewenste schuifzeil aanhangwagen kan je kiezen uit ruim 300 opties, zo is bijna elke wens mogelijk.  Enkele voorbeelden:  kooiaap, zeilen in kleur, belettering, tweede laadhoogte, doorlaaddeuren, hardhouten vloer, vastzet railsen, ladingcertificaten, laadkleppen, etc. Neem contact op voor alle mogelijkheden en om door te spreken wat bij jouw situatie past. De keuze bij aanhangwagens met een schuifzeil opbouw is een middenasser (wipkar) of schamelaanhangwagen. STERK Trailers beschikt over een uitgebreide Europese Type Goedkeuring waarmee het eenvoudig is om de trailer in elk Europees land te registreren.

Omdat het chassis de basis is van iedere trailer zijn onze chassis geconstrueerd voor een langdurig en intensief gebruik. Een trailer van STERK Trailers is dan ook echt STERK!

De hoofdliggers van het chassis worden daarom aan twee zijden gelast voor extra sterkte, wat uniek is in de trailerbouw. Daarnaast wordt het chassis elke 400 mm. voorzien van een dwarsligger zodat een zware vloerbelasting mogelijk is. In het randprofiel worden standaard 13 paar bindogen aangebracht. De schotelplaat in de nek is zelfs 10 mm dik om vervorming op lange termijn te voorkomen.

STERK Trailers voorziet al haar chassis standaard van een KTL laklaag, met daaroverheen een poedercoat laklaag. Dubbelop voor een betere bescherming tegen corrosie. Ook is het mogelijk het chassis thermisch te verzinken of te schooperen.

KTL

KTL is de afkorting van Kathodische Tauch Lackierung (elektrostatische dompellak). KTL is een elektrostatisch verfproces waarbij het gehele chassis in een vloeistofbad wordt ondergedompeld. Het bad is gevuld met lak en tijdens het dompelen staat het chassis onder elektrische spanning. Hierdoor worden de lakdeeltjes naar het chassis getrokken en zo ontstaat op het oppervlak een laklaag. Deze laklaag groeit aan totdat zich een gesloten en isolerende laag om het chassis heeft gevormd. Zo worden ook de moeilijk bereikbare plekken voorzien van een laklaag. Na het verfproces wordt het chassis in een oven bij 180 tot 200°C gedroogd en uitgehard. Onderscheidend in ons KTL-proces is dat een van de dompelbaden een zinkbad is, voor een extra langdurige beschermlaag.

Poedercoat

Na het KTL-proces wordt het chassis van een poedercoat laklaag voorzien. Dit is voor extra bescherming. Met perslucht wordt negatief geladen poeder op een positief geladen chassis gespoten. Door dit elektrostatische principe blijft het poeder tijdelijk aan het chassis plakken, waarna het in een oven verhit wordt. Zo krijgt de coating de kans om uit te vloeien, waarna het uithardt.

Thermisch verzinken

Tegen een geringe meerprijs is het mogelijk om het chassis thermisch te verzinken. Dit is de beste anti-corrosiebehandeling die mogelijk is. Thermisch verzinken is, net als KTL, een dompelproces. Hierbij komt vloeibare zink met een temperatuur van ongeveer 450°C in alle hoeken van het chassis, zowel inwendig als uitwendig. Het staal en zink vormen samen een zinklegering. Deze legering is zeer sterk en beschermend en wordt afgesloten met een laag zuivere zink. Op kwetsbare randen is het zink extra dik, waardoor de bescherming nog beter is. Een verzinkt chassis is zeer duurzaam, onderhoudsvrij en biedt een maximale bescherming. Een dergelijk chassis is minstens 15 jaar bestand tegen roest.

Schooperen

Schooperen wordt ook wel metalliseren of thermisch spuiten genoemd. Bij dit proces wordt vloeibaar zink verhit en gespoten op het chassis, dat vooraf blankgestraald is. Hierbij wordt een zinkdraad of zinkpoeder door een spuitpistool getransporteerd en met een vlam verhit. Met dit spuitpistool wordt het vloeibare metaal in een dun laagje aangebracht. Het zink stolt onmiddellijk voor een goed hechtende en taaie laag. Na dit proces krijgt het chassis een kleurlak.

Gecertificeerde 28 mm vlakke platenvloer. Een hoge vloerbelasting is belangrijk bij een aanhanger met zeilopbouw. Daarom zijn er op het chassis extra veel dwarsliggers geplaatst, namelijk elke 400 mm. De vloer is voorzien van slijtvast antislip profiel. Een certificeerde vloerbelasting van maximaal 9.000 kilogram per heftruckas is toegestaan.

Naast de 28mm vlakke platenvloer. Bieden wij bijvoorbeeld ook mogelijkheden tot een hardhouten vloer met of zonder stalen omega’s.

De voordelen van een aanhangwagen met zeilopbouw ten opzichte van een gesloten aanhanger is dat ook de zijden van de trailer goed toegankelijk zijn. Hierdoor wordt het laden en lossen zeer eenvoudig. Je kunt het zeil eenvoudig intrekken, de laadvloer is dus volledig toegankelijk te allen tijde.

Doordat de gehele laadvloer toegankelijk is, hoeft er niet gewerkt te worden met het ‘first in, last out’-principe tijdens het laden en lossen. Hiermee behaalt men veel tijdswinst.

Voor

De zeilaanhangers van STERK Trailers hebben een stevige opbouw met stalen voorhoekstijlen. De voorzijde is voorzien van een volumehoek, dit betekent dat het afgeschuind is om maximale vloerruimte te creëren. Tussen de voorhoekstijlen is een plywood kopschot aangebracht. Om aan de binnenzijde maximale sterkte te creëren wordt een stootrand van 400 mm hoog en 5 mm dik aan het chassis gelast.

Achter

De stalen achterportaal heeft stevige achterdeuren. Hierdoor is het aanbrengen van reclame goed mogelijk. De deuren zijn voorzien van vier scharnierpunten en dubbele sluitingen. Onder de deuren zijn twee zware stalen stootnokken gemonteerd.

Zeilen

De zeilen zijn dubbel geweven 900-grams zeilen, voorzien van RVS overcentersluitingen. Aan de voorzijde zijn de zeilen voorzien van Quickrelease, achter van een spanratel.

Het goed borgen van lading is zeer belangrijk, zodat goederen veilig vervoerd kunnen worden. Slechte borging leidt jaarlijks tot miljoenen euro’s schade en veel ongevallen. In enkele Europese landen is er wetgeving die bepaalt dat de opbouw aan bepaalde sterkte-eisen moet voldoen. Deze wetgeving stelt dat de constructie van de bovenbouw sterk genoeg moet zijn om de krachten vanuit de lading op te vangen. De opbouw wordt in de praktijk op sterkte getest. Als deze test wordt volbracht krijgt het opbouw een certificaat. Daarin wordt het maximaal toegestane gewicht van de belading gemeld. STERK Trailers heeft voor alle uitvoeringen een ladingzekerheidscertificaat, zelfs voor drankentransport.

Naast deze certificaten levert STERK ook LZV certificaten, en ADR certificaten etc.

Het is mogelijk om een achtersluitende of ondervouwende laadklep te kiezen. Standaard kiezen wij voor het merk Dhollandia, ook vanwege het grote aantal servicepunten dat in Nederland aanwezig is. Zo kun je snel geholpen worden, mocht dat nodig zijn. Het is mogelijk de laadklep geheel naar wens samen te stellen.

Liever een ander merk laadklep? Laat het ons weten.

Het komt geregeld voor dat bij het lossen van goederen op locatie niet (direct) een heftruck aanwezig is. Een kooiaapaansluiting is daarom de perfecte toevoeging aan een trailer. Hierdoor heb je altijd de optie een heftruck mee te nemen, zonder op laadvermogen in te leveren. STERK Trailers kan voor elk soort kooiaap een constructie maken, zodat de meeneemheftruck goed gezekerd is.

Stap 1/2

Basisgegevens trailer

Vul hier de basisgegevens in van de trailer.

Stap 2/2

Offerte aanvragen

In dit formulier kun je alle wensen voor je trailer aangeven.

    Aanvraag ontvangen!

    Wij hebben de aanvraag ontvangen. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen. Heb je in de tussentijd nog vragen? Je kunt altijd contact met ons opnemen.