Wij leveren sterke trailers met een extra lange levensduur
Samen met u worden de trailers naar wens samengesteld
Kijkend naar uw situatie adviseren wij de juiste oplossing

STERK Trailers biedt naast complete opleggers en aanhangwagens ook enkel het chassis voor de Combitrain/ Link trailer. Een carrosseriebouwer kan de opbouw verzorgen. Je kan een  chassis kiezen voor de opbouw van schuifzeil, plywood, koel carrosserie.

Voor meer informatie over de mogelijkheden of gelijk een offerte aanvraag? Neem contact met ons op en wij denken graag mee!

Het chassis is de basis van iedere trailer en daarom zijn onze chassis geconstrueerd voor een langdurig en intensief gebruik. Een trailer van STERK Trailers is dan ook echt STERK!

Bovenste deel
Hoofdliggers vervaardigd uit hoogwaardig staal en tweezijdig gelast voor extra sterkte. Dichte schotelplaat, 10 mm dik om vervorming op lange termijn te voorkomen.

Onderste deel
Uitschuifbaar frame waarop de assen en koppelschotel gemonteerd. Hoofdliggers vervaardigd uit hoogwaardig staal en tweezijdig gelast voor extra sterkte. Om hoogte te winnen lopen de hoofdliggers van het onderste en bovenste deel naast elkaar.

KTL

KTL is de afkorting van Kathodische Tauch Lackierung (elektrostatische dompellak). KTL is een elektrostatisch verfproces waarbij het gehele chassis in een vloeistofbad wordt ondergedompeld. Het bad is gevuld met lak en tijdens het dompelen staat het chassis onder elektrische spanning. Hierdoor worden de lakdeeltjes naar het chassis getrokken en zo ontstaat op het oppervlak een laklaag. Deze laklaag groeit aan totdat zich een gesloten en isolerende laag om het chassis heeft gevormd. Zo worden ook de moeilijk bereikbare plekken voorzien van een laklaag. Na het verfproces wordt het chassis in een oven bij 180 tot 200°C gedroogd en uitgehard. Onderscheidend in ons KTL-proces is dat een van de dompelbaden een zinkbad is, voor een extra langdurige beschermlaag.

Poedercoat

Na het KTL-proces wordt het chassis van een poedercoat laklaag voorzien. Dit is voor extra bescherming. Met perslucht wordt negatief geladen poeder op een positief geladen chassis gespoten. Door dit elektrostatische principe blijft het poeder tijdelijk aan het chassis plakken, waarna het in een oven verhit wordt. Zo krijgt de coating de kans om uit te vloeien, waarna het uithardt.

Thermisch verzinken

Tegen een geringe meerprijs is het mogelijk om het chassis thermisch te verzinken. Dit is de beste anti-corrosiebehandeling die mogelijk is. Thermisch verzinken is, net als KTL, een dompelproces. Hierbij komt vloeibare zink met een temperatuur van ongeveer 450°C in alle hoeken van het chassis, zowel inwendig als uitwendig. Het staal en zink vormen samen een zinklegering. Deze legering is zeer sterk en beschermend en wordt afgesloten met een laag zuivere zink. Op kwetsbare randen is het zink extra dik, waardoor de bescherming nog beter is. Een verzinkt chassis is zeer duurzaam, onderhoudsvrij en biedt een maximale bescherming. Een dergelijk chassis is minstens 15 jaar bestand tegen roest.

Schooperen

Schooperen wordt ook wel metalliseren of thermisch spuiten genoemd. Bij dit proces wordt vloeibaar zink verhit en gespoten op het chassis, dat vooraf blankgestraald is. Hierbij wordt een zinkdraad of zinkpoeder door een spuitpistool getransporteerd en met een vlam verhit. Met dit spuitpistool wordt het vloeibare metaal in een dun laagje aangebracht. Het zink stolt onmiddellijk voor een goed hechtende en taaie laag. Na dit proces krijgt het chassis een kleurlak.

Gecertificeerde 28 mm vlakke platenvloer. Een hoge vloerbelasting is belangrijk bij een oplegger met gesloten opbouw. Daarom zijn er op het chassis extra veel dwarsliggers geplaatst, namelijk elke 400 mm. De vloer is voorzien van slijtvast antislip profiel. Een certificeerde vloerbelasting van maximaal 9.000 kilogram per heftruckas is toegestaan.

Naast de 28mm vlakke platenvloer bieden wij bijvoorbeeld ook mogelijkheden tot een hardhouten vloer met of zonder stalen omega’s.

Het is bij de combitrain alleen mogelijk om een ondervouwende laadklep te kiezen. Standaard kiezen wij voor het merk Dhollandia, ook vanwege het grote aantal servicepunten dat in Nederland aanwezig is. Zo kun je snel geholpen worden, mocht dat nodig zijn. Wij maken gebruik van de Dhollandia DH.SO7 ondervouwende laadklep met een hefvermogen 2.000 kg en een plateaulengte van 1.500 mm. Dit is een speciale uitvoering voor een LZV Combitrain met lengte 8.100 mm.

Liever een ander merk laadklep? Laat het ons weten.

Onze combitrains zijn standaard uitgerust met een naloopgestuurde as. Deze stuurt door wrijving van het wegdek automatisch mee. Bij het achteruitrijden wordt deze automatisch gespert. Dankzij de standaard toepassing van een naloopas, is het onafhankelijk van het soort LZV volgoplegger altijd mogelijk om binnen de wettelijk bestreken draaicirkel te blijven. Het is dus ook mogelijk om een niet-gestuurde volgoplegger mee te nemen.

Bij een combitrain die geschikt is voor internationale gebruik wordt een elektro-hydraulische besturing gemonteerd werkend op beide assen. De kleinste stuurbeweging wordt door de kingpingsensor direct overgebracht naar de assen. Op hoge snelheden en tijdens het rechtuitrijden worden de wielen in rechtuitstand geblokkeerd, dit is ten gunste van de stabiliteit.

Het komt geregeld voor dat bij het lossen van goederen op locatie niet (direct) een heftruck aanwezig is. Een kooiaapaansluiting is daarom de perfecte toevoeging aan een trailer. Hierdoor heb je altijd de optie een heftruck mee te nemen, zonder op laadvermogen in te leveren. STERK Trailers kan voor elk soort kooiaap een constructie maken, zodat de meeneemheftruck goed gezekerd is.

Stap 1/2

Basisgegevens trailer

Vul hier de basisgegevens in van de trailer.

Stap 2/2

Offerte aanvragen

In dit formulier kun je alle wensen voor je trailer aangeven.

    Aanvraag ontvangen!

    Wij hebben de aanvraag ontvangen. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen. Heb je in de tussentijd nog vragen? Je kunt altijd contact met ons opnemen.