Wij leveren sterke trailers met een extra lange levensduur
Samen met u worden de trailers naar wens samengesteld
Kijkend naar uw situatie adviseren wij de juiste oplossing

Vanaf 2001 hebben onze specialisten ervaring in de ontwikkeling van innovatieve LZV’s. Eerst alleen voor Scandinavië, maar later ook voor de Nederlandse en Duitse markt. Nu zijn onze LZV’s geschikt voor de Benelux, Duitsland, Scandinavië, Tsjechië, Spanje en Portugal. Inmiddels is STERK Trailers dan ook één van de belangrijkste LZV-leveranciers en leveren wij vrijwel alle mogelijke LZV-varianten.

Het is eenvoudig om een bestaand wagenpark van bakwagens en opleggers geschikt te maken voor LZV. De aanschaf van een Dolly is economisch gezien de gunstigste investering, deze kan eenvoudig tussen twee trailers gezet worden. Zeker wanneer je eerst ervaring met LZV wil opdoen is dit een goed begin. Als je echter overweegt een nieuwe bakwagen met Dolly aan te schaffen, kan een combitrain een beter alternatief zijn.

Wij kunnen de Dolly geheel naar wens bouwen: met een thermisch verzinkt chassis, vier verschillende koppelhoogtes, met een in hoogte verstelbare schotel, een verstelbare dissel, etc.

Ook voor het aanpassen en ombouwen van het bestaande wagenpark naar LZV-gebruik zijn wij jou graag van dienst. Ook kijken we wat de mogelijkheden zijn voor gebruik buiten Nederland. Wij bieden een totaaloplossing voor elke LZV-vraag.

Rondrijden met een LZV-combinatie is in Nederland toegestaan. Wel worden er door het RDW een aantal eisen aan de chauffeur en de combinatie gesteld. Hieronder wordt kort beschreven wat de eisen zijn. Lees meer op de pagina over LZV.

De chauffeur moet bijvoorbeeld een LZV-certificaat halen. Dit kan alleen na vijf jaar relevante ervaring met een CE-rijbewijs en als de chauffeur in de laatste drie jaar geen ontzegging van de rijbevoegdheid heeft gehad. Ook gelden er bepaalde lengte-eisen voor LZV-combinaties. Het maximale gewicht is 60 ton.

Bij mist of een glad wegdek mogen LZV-combinaties niet rijden. Ook is het niet toegestaan om binnen de bebouwde kom te rijden. Er is een wegennetwerk aangewezen waar LZV’s met basisontheffing mogen komen. Voor overige wegen moet een extra ontheffing worden aangevraagd.

Met een dolly is de volgende LZV-combinatie mogelijk:

LZV bakwagen – dolly – oplegger

Wanneer het bestaande wagenpark uit bakwagens en opleggers bestaat is de keuze voor een Dolly economisch gezien de beste. Zeker wanneer je voor het eerst ervaring met LZV wilt opdoen. Kies je echter voor een nieuwe bakwagen met Dolly, dan is een trekker met korte Combitrain wellicht een beter alternatief. Wij kunnen de Dolly volledig naar wens bouwen: met een thermisch verzinkt of geschoopeerd chassis, vier verschillende koppelhoogtes, een in hoogte verstelbare schotel, een verstelbare dissel, etc. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

Omdat het chassis de basis is van iedere trailer zijn onze chassis geconstrueerd voor een langdurig en intensief gebruik. Een trailer van STERK Trailers is dan ook echt STERK!

De dolly is extra versterkt om gebruik met een gedwongen gestuurde oplegger mogelijk te maken. De dissel heeft een trekoog van 50 mm.

STERK Trailers voorziet al haar chassis standaard van een KTL laklaag, met daaroverheen een poedercoat laklaag. Dubbelop voor een betere bescherming tegen corrosie. Ook is het mogelijk het chassis thermisch te verzinken of te schooperen.

KTL

KTL is de afkorting van Kathodische Tauch Lackierung (elektrostatische dompellak). KTL is een elektrostatisch verfproces waarbij het gehele chassis in een vloeistofbad wordt ondergedompeld. Het bad is gevuld met lak en tijdens het dompelen staat het chassis onder elektrische spanning. Hierdoor worden de lakdeeltjes naar het chassis getrokken en zo ontstaat op het oppervlak een laklaag. Deze laklaag groeit aan totdat zich een gesloten en isolerende laag om het chassis heeft gevormd. Zo worden ook de moeilijk bereikbare plekken voorzien van een laklaag. Na het verfproces wordt het chassis in een oven bij 180 tot 200°C gedroogd en uitgehard. Onderscheidend in ons KTL-proces is dat een van de dompelbaden een zinkbad is, voor een extra langdurige beschermlaag.

Poedercoat

Na het KTL-proces wordt het chassis van een poedercoat laklaag voorzien. Dit is voor extra bescherming. Met perslucht wordt negatief geladen poeder op een positief geladen chassis gespoten. Door dit elektrostatische principe blijft het poeder tijdelijk aan het chassis plakken, waarna het in een oven verhit wordt. Zo krijgt de coating de kans om uit te vloeien, waarna het uithardt.

Thermisch verzinken

Tegen een geringe meerprijs is het mogelijk om het chassis thermisch te verzinken. Dit is de beste anti-corrosiebehandeling die mogelijk is. Thermisch verzinken is, net als KTL, een dompelproces. Hierbij komt vloeibare zink met een temperatuur van ongeveer 450°C in alle hoeken van het chassis, zowel inwendig als uitwendig. Het staal en zink vormen samen een zinklegering. Deze legering is zeer sterk en beschermend en wordt afgesloten met een laag zuivere zink. Op kwetsbare randen is het zink extra dik, waardoor de bescherming nog beter is. Een verzinkt chassis is zeer duurzaam, onderhoudsvrij en biedt een maximale bescherming. Een dergelijk chassis is minstens 15 jaar bestand tegen roest.

Schooperen

Schooperen wordt ook wel metalliseren of thermisch spuiten genoemd. Bij dit proces wordt vloeibaar zink verhit en gespoten op het chassis, dat vooraf blankgestraald is. Hierbij wordt een zinkdraad of zinkpoeder door een spuitpistool getransporteerd en met een vlam verhit. Met dit spuitpistool wordt het vloeibare metaal in een dun laagje aangebracht. Het zink stolt onmiddellijk voor een goed hechtende en taaie laag. Na dit proces krijgt het chassis een kleurlak.

Stap 1/2

Basisgegevens trailer

Vul hier de basisgegevens in van de trailer.

Stap 2/2

Offerte aanvragen

In dit formulier kun je alle wensen voor je trailer aangeven.

    Aanvraag ontvangen!

    Wij hebben de aanvraag ontvangen. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen. Heb je in de tussentijd nog vragen? Je kunt altijd contact met ons opnemen.