Aflevering De Poortere kraanverhuur
Geplaatst op 25 mei 2020
Afgelopen woensdag heeft onze specialist Lex Wildenbeest de Mobiele telekraan van De Poortere Kraanverhuur voorzien van een nieuwe STERK ballastaanhangwagen. De Poortere Kraanverhuur is een flexibele onderneming die al ruim 20 jaar werkzaamheden verricht voor o.a. de bouwsector, petrochemie en de industriesector.
Keuze De Poortere Kraanverhuur
Peter de Poortere investeerde in een 100 tonner kraan. Deze kraan heeft teveel ballastgewicht om mee op de openbare weg te rijden. Daarom is De Poortere overgegaan tot een nieuwe STERK 3-assige ballast aanhangwagen.
De pluspunten voor De Poortere Kraanverhuur van deze ballastaanhangwagen zijn: een laag eigen gewicht door gebruik van diverse hoogsterkte staal soorten, torsie stijfheid door zijn centrale ligger en een complete standaard uitrusting.
De standaard uitrusting omvat onder andere veel rongen met val beveiligingsketting en uittrekbare trapjes voor & achter.
En daarnaast ziet de aanhanger er gewoon stoer uit met zijn robuuste achterkader met led verlichting!
Peter hartelijk bedankt voor de samenwerking & heel veel veilige kilometers toegewenst!
Zie hieronder de video van de aflevering!
Maatwerk trailers
STERK Trailers denkt graag mee met de klant zodat er producten op maat kunnen worden afgeleverd. Voorbeelden hiervan zijn de trailers voor meeneemheftruck en de Combitrain, een LZV-oplossing. Na gedegen marktonderzoek heeft STERK Trailers ervoor gekozen om zo multifunctioneel mogelijke aanhangwagens te ontwerpen voor een specifieke doelgroep. Omdat een aanhanger meerdere mobiele kranen mee moet kunnen nemen, zijn deze volledig geschoopeerd en kunnen ze voorzien worden van een verwisselbare basisplaat.
Efficiency
Efficiënt werken is belangrijk in de bouwwereld. De mobiele hijskraan wordt steeds vaker ingezet want deze kranen kunnen steeds meer gewicht hijsen. Hiervoor is echter wel ballastgewicht nodig. Normaal gesproken is hier een extra truck en trailer voor nodig, maar met een goede ballasttrailer is dat verleden tijd. Hierdoor ontstaan er ook geen onnodige wachttijden en bespaart het bedrijf mankracht en inzet van materieel. Daarnaast vermindert men hiermee natuurlijk ook de uitstoot van CO2 en stikstof.
Autonoom rijdend
Voor 2020 staan er al een aantal uitleveringen van 2-assige ballastwagens in de planning. Later zijn er ook al 3-assers gepland, waaronder een speciaal ontwikkelde op afstand bestuurbare zelfrijdende variant. Deze is bedoeld om nog flexibeler te zijn en kan indien nodig elders geparkeerd worden, zodat deze niet in de weg staat.