Al onze trailers zijn extra sterk door toepassing van hoogsterktestaal
Al onze trailers zijn voorzien van een zinklaag
Al onze trailers zijn zeer compleet uitgevoerd

Ballastwagens krijgen veel te verduren. Daarom bouwt STERK Trailers extra sterke ballasttrailers. Zo is het chassis standaard voorzien van een centrale koker, om torsie te verminderen. De vloer is een hoogsterkte stalen vloer van 5 mm dik, waarbij de sterkte gelijk staat aan een normale stalen vloer van 12 mm. Ook wordt het chassis standaard goed geconserveerd met een zinklaag, waardoor corrosie geen kans heeft. Hierbij kan, afhankelijk van de uitvoering, het chassis een KTL behandeling krijgen of worden geschooopeerd.    

 

Naast de standaard uitvoering zijn er veel optie mogelijkheden, wij helpen je graag om de juiste ballastwagen voor jouw situatie samen te stellen. Neem contact met ons op voor alle opties en persoonlijk advies. 

Omdat het chassis de basis is van iedere trailer/ ballastwagens zijn onze chassis geconstrueerd voor een langdurig en intensief gebruik. Een trailer/ ballastwagen van STERK Trailers is dan ook echt STERK! 

Het chassis is voorzien van een centrale koker om torsie te verminderen en vervaardigd uit hoogwaardig Strenx MC700 / Domex staal. De sterke dwarstraverse in combinatie met de Hardox stalen vloer, zorgt ervoor dat het chassis geschikt is voor extreem zware vloerbelasting. Het chassis is rondom afgewerkt met een sterk randprofiel UNP160. 

 

Het chassis wordt standaard voorzien van 
– twee stuks uitklapbare trappen aan de voorzijde van het chassis, links en
   rechts van de dissel
– twee stuks uitklapbare trappen achter aan de zijkant van het chassis, links en
   rechts
– vijf zware sjorogen per kant in het UNP randprofiel, 8 ton/oog
– vijf paar rongpotten in het UNP randprofiel, 96x66x6 mm
– twee rongpotten in het randprofiel aan de voorzijde, 96x66x6 mm 

Voor een extra lange levensduur worden alle ballastwagens standaard geschoopeerd. Schooperen wordt ook wel metalliseren of thermisch spuiten genoemd. Bij dit proces wordt vloeibaar zink verhit en gespoten op het chassis, dat vooraf blankgestraald is. Hierbij wordt een zinkdraad of zinkpoeder door een spuitpistool getransporteerd en met een vlam verhit. Met dit spuitpistool wordt het vloeibare metaal in een dun laagje aangebracht. Het zink stolt onmiddellijk voor een goed hechtende en taaie laag. Na dit proces krijgt het chassis een kleurlak.

De vloer is een HARDOX® stalen vloer van 5 mm dik, waarbij de sterkte gelijk staat aan een normale stalen vloer van 12 mm. Hierdoor wordt op gewicht bespaard. De vloer is zeer slijtvast en kan met ondersteuning van dwarsliggers extreme belastingen weerstaan. De vloer is voorzien van een anti-sliplaag.

Stap 1/2

Basisgegevens trailer

Vul hier de basisgegevens in van de trailer.

Stap 2/2

Offerte aanvragen

In dit formulier kun je alle wensen voor je trailer aangeven.

    Aanvraag ontvangen!

    Wij hebben de aanvraag ontvangen. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen. Heb je in de tussentijd nog vragen? Je kunt altijd Contact met ons opnemen