Wij leveren sterke trailers met een extra lange levensduur
Samen met u worden de trailers naar wens samengesteld
Kijkend naar uw situatie adviseren wij de juiste oplossing

Ballastwagens krijgen veel te verduren. Daarom bouwt STERK Trailers extra sterke ballasttrailers. Zo is het chassis standaard voorzien van een centrale koker, om torsie te verminderen. De vloer is een HARDOX® stalen vloer van 5 mm dik, waarbij de sterkte gelijk staat aan een normale stalen vloer van 12 mm. Ook wordt het chassis standaard geschoopeerd, waardoor corrosie geen kans heeft.

Naast de standaard uitvoering zijn er veel optie mogelijkheden, wij helpen je graag om de juiste ballastwagen voor jouw situatie samen te stellen. Neem contact met ons op voor alle opties en persoonlijk advies.

Omdat het chassis de basis is van iedere trailer zijn onze chassis geconstrueerd voor een langdurig en intensief gebruik. Een trailer van STERK Trailers is dan ook echt STERK!

Het chassis is voorzien van een centrale koker om torsie te verminderen en vervaardigd uit hoogwaardig Strenx MC700 / Domex staal. De sterke dwarstraverse in combinatie met de Hardox stalen vloer, zorgt ervoor dat het chassis geschikt is voor extreem zware vloerbelasting. Het chassis is rondom afgewerkt met een sterk randprofiel UNP160.

Het chassis wordt standaard voorzien van twee paar 8-tons bindogen en vier paar rongpotten die in het randprofiel gelast zijn. Daarnaast heeft het twee rongpotten aan de voorzijde, tegen de hoofdliggers, twee paar zware hijsogen aan achterbalk en voorbalk, twee trappen aan de achterzijde van het chassis, twee trappen aan de voorzijde, elke 500 mm 5-tons sjorgaten in de kantbalk en tien verzinkte steekrongen.

Voor een extra lange levensduur worden alle ballastwagens standaard geschoopeerd. Schooperen wordt ook wel metalliseren of thermisch spuiten genoemd. Bij dit proces wordt vloeibaar zink verhit en gespoten op het chassis, dat vooraf blankgestraald is. Hierbij wordt een zinkdraad of zinkpoeder door een spuitpistool getransporteerd en met een vlam verhit. Met dit spuitpistool wordt het vloeibare metaal in een dun laagje aangebracht. Het zink stolt onmiddellijk voor een goed hechtende en taaie laag. Na dit proces krijgt het chassis een kleurlak.

De vloer is een HARDOX® stalen vloer van 5 mm dik, waarbij de sterkte gelijk staat aan een normale stalen vloer van 12 mm. Hierdoor wordt op gewicht bespaard. De vloer is zeer slijtvast en kan met ondersteuning van dwarsliggers extreme belastingen weerstaan. De vloer is voorzien van een anti-sliplaag.

Stap 1/2

Basisgegevens trailer

Vul hier de basisgegevens in van de trailer.

Stap 2/2

Offerte aanvragen

In dit formulier kun je alle wensen voor je trailer aangeven.

    Aanvraag ontvangen!

    Wij hebben de aanvraag ontvangen. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen. Heb je in de tussentijd nog vragen? Je kunt altijd contact met ons opnemen.