Al onze trailers zijn extra sterk door toepassing van hoogsterktestaal
Al onze trailers zijn voorzien van een zinklaag
Al onze trailers zijn zeer compleet uitgevoerd

Eén van de specialisme binnen STERK Trailers zijn de STERKE kooiaap opleggers naast de normale schuifzeilopleggers. Schuifzeil opleggers hebben als voordeel dat van alle zijden de laadvloer toegankelijk is en de oplegger overdekt blijft. Zo blijft de lading schoon en droog. Door het meenemen van een kooiaap ‘’ook wel meeneemheftruck’’ ben je ook nog extra flexibel voor het laden en lossen van de vracht.

De kooiaap opleggers van STERK Trailers zijn extra sterk geconstrueerd. Zo is het chassis altijd van hoogsterkte staal. Dit zorgt voor een lager eigen gewicht, enorme robuustheid en dus een langere levensduur. Door het toepassen van maatwerk zijn de opleggers ook nog is zeer gebruiksvriendelijk.

En dat is wat belangrijk is. Want als je investeert in een nieuwe trailer is een lage cost of ownership van groot belang. De trailers van STERK zijn daarom ontwikkeld voor intensief maar zorgeloos gebruik én hebben een lange levensduur. Daardoor zijn deze uitstekend geschikt voor kwaliteits- en kostenbewuste gebruikers. Door de hoge kwaliteit kun je langer doorrijden en zijn er minder reparatiekosten. Alle onderdelen zijn namelijk gemaakt van degelijke materialen.

Omdat het chassis de basis is van iedere trailer zijn onze chassis geconstrueerd uit hoogsterkte staal voor een langdurig en intensief gebruik. Een trailer van STERK Trailers is dan ook echt STERK!

De hoofdliggers van het chassis worden aan twee zijden gelast voor extra sterkte, wat uniek is in de trailerbouw. Daarnaast wordt het chassis elke 400 mm voorzien van een dwarsligger zodat een zware vloerbelasting mogelijk is. De schotelplaat in de nek is zelfs 10 mm dik om vervorming op lange termijn te voorkomen.

Dit alles resulteert in een 16 tons nek met vermelding op het kenteken en is technisch maar liefst goed voor 18 ton, standaard! Kortom: dit chassis vormt de basis voor een intensieve en extra lange levensduur!

Thermisch verzinken

Alle chassis worden binnen STERK Trailers verzinkt. Dit is de beste anti-corrosiebehandeling die mogelijk is. Thermisch verzinken is een dompelproces. Hierbij komt vloeibare zink met een temperatuur van ongeveer 450°C in alle hoeken van het chassis, zowel inwendig als uitwendig. Het staal en zink vormen samen een zinklegering. Deze legering is zeer sterk en beschermend en wordt afgesloten met een laag zuivere zink. Op kwetsbare randen is het zink extra dik, waardoor de bescherming nog beter is. Een verzinkt chassis is zeer duurzaam, onderhoudsvrij en biedt een maximale bescherming. Een dergelijk chassis is minstens 15 jaar bestand tegen roest.

Schooperen

Schooperen wordt ook wel metalliseren of thermisch spuiten genoemd. Bij dit proces wordt vloeibaar zink verhit en gespoten op het chassis, dat vooraf blankgestraald is. Hierbij wordt een zinkdraad of zinkpoeder door een spuitpistool getransporteerd en met een vlam verhit. Met dit spuitpistool wordt het vloeibare metaal in een dun laagje aangebracht. Het zink stolt onmiddellijk voor een goed hechtende en taaie laag. Na dit proces krijgt het chassis een kleurlak.

Een hoge vloerbelasting is belangrijk bij een kooiaap oplegger. Daarom zijn er op het chassis extra veel dwarsliggers geplaatst, namelijk elke 400 mm. Qua vloeren zijn er verschillende keuzes. Binnen STERK Trailers horen wij graag uw wensen aan en zullen wij ook advies uitbrengen welke vloer het meest geschikt is bij het type werk.

Zo kan er gekozen worden uit een hardhouten vloer met of zonder omega profielen. Maar ook uit een vlakke platen vloer welke voorzien is van een slijtvast antislip profiel. Uiteraard zijn andere opties ook bespreekbaar.

De voordelen van een oplegger met zeilopbouw ten opzichte van een gesloten oplegger is dat ook de zijkanten van de trailer goed toegankelijk zijn. Hierdoor kan er snel en eenvoudig geladen en gelost worden. Je kunt het zeil eenvoudig openen, de laadvloer is dus toegankelijk over nagenoeg de hele lengte.

Doordat de gehele laadvloer toegankelijk is, hoeft er niet gewerkt te worden met het ‘first in, last out’-principe tijdens het laden en lossen. Hiermee behaal je veel tijdswinst.

Voor

De zeilopleggers van STERK Trailers hebben een stevige opbouw met sterke stalen voorhoekstijlen. De voorzijde is standaard voorzien van een volumehoek, dit betekent dat het afgeschuind is om o.a. maximale vloerruimte te creëren. Met het meenemen van een kooiaap kan het contra gewicht mooi in het schuine gedeelte worden weggewerkt. Het kopschot kan afgetimmerd worden. Dit zorgt voor een vlakke insteek. En een extra sterke voorzijde.

Een 90 graden kopschot is ook mogelijk. Om aan de binnenzijde maximale sterkte te creëren wordt een stootrand van 400 mm hoog en 5 mm dik aan het chassis gelast.

Achter

De stalen achterportaal heeft stevige achterdeuren. De deuren zijn voorzien van vier scharnierpunten en dubbele sluitingen. Onder de deuren zijn twee zware stalen stootnokken gemonteerd.

Zeilen

De zeilen zijn dubbel geweven 900-grams zeilen, voorzien van RVS overcentersluitingen. Aan de voorzijde zijn de zeilen voorzien van Quickrelease of een ratel, achter is de oplegger altijd voorzien van een spanratel.

Als gekozen wordt voor een gestuurde oplegger kiezen wij meestal voor een Tridec stuursysteem. Tridec is een onderdeel van de Jost Groep en is marktleider op gebied van stuursystemen in trailers. Ons assortiment is zeer uitgebreid, wij leveren enkelgestuurde, dubbelgestuurde en X-gestuurde varianten.

Stangenstuursysteem

Vanwege veiligheid en onderhoudsvriendelijkheid rijden bijna alle gestuurde trailers in Europa met een stangenstuursysteem. Dit systeem is geschikt voor vlakke en (semi)opleggers. Met de stang wordt de stuurbeweging zeer direct overgebracht, zo ontstaat er geen speling op het systeem. Een stuurstangsysteem is hierdoor onderhoudsarm. Door de unieke constructie kan het gehele systeem eenvoudig gedemonteerd worden. Dit zorgt voor een kortere servicetijd en maakt een vloerluik in de carrosserie overbodig.

Kabelstuursysteem

Bij een kabelstuursysteem wordt de stuurbeweging van voor naar achter overgebracht door middel van een kabel. Deze kabel wordt geleid via katrollen. STERK Trailers levert geen kabelgestuurde opleggers.

Hydraulisch stuursysteem

Hydraulische stuursystemen worden toegepast bij uitschuifbare opleggers, waarbij de stangverbinding niet mogelijk is, zoals bijvoorbeeld de combitrain. Ook wanneer een lage vloerhoogte in combinatie met sturing gewenst is, wordt het hydraulische systeem toegepast. Bij een stangenstuursysteem gaat dankzij de stuurkrans wat hoogte verloren.

Welke assen sturen?

Er zijn verschillende combinaties van assen die gestuurd worden. Elke combinatie heeft voor- en nadelen.

X-besturing

Bij X-besturing worden de eerste en laatste as gestuurd.

Voordelen

 • Goede gewichtsverdeling mogelijk;
 • Minder bandenslijtage;
 • Minder rolweerstand, dus minder brandstofverbruik;
 • Zwaait minder uit, met name gunstig bij kooiaap;
 • Minder boetes voor aslastoverschrijding;
 • Toepasbaar op twee- en drie-assige oplegger.

Nadelen

 • Minder wendbaar dan een enkelgestuurde besturing (draaicirkels zijn op te vragen);
 • Meer onderhoud dan een enkelgestuurde, omdat er meer stuurkransen aanwezig zijn;
 • Duurder in aanschaf.

Enkel gestuurd (alleen laatste as)

Deze vorm van sturing wordt het meest toegepast.

Voordelen

 • Zeer wendbaar;
 • Wendbaarheid is op maat te maken;
 • Minder bandenslijtage;
 • Minder rolweerstand, dus minder brandstofverbruik;
 • Betere gewichtsverdeling door laatste as naar achter te plaatsen.

Nadelen

 • Meer onderhoud ten opzichte van een niet-gestuurde oplegger.

Kortom, voor maximale wendbaarheid is een enkelgestuurde oplegger de juiste keuze. Ben je juist op zoek naar maximale aslastverdeling? Kies dan voor een X-gestuurde oplegger.

Het komt geregeld voor dat bij het lossen van goederen op locatie niet (direct) een heftruck aanwezig is. Een kooiaap aansluiting ook wel meeneem heftruck constructie is daarom de perfecte toevoeging aan een trailer. Hierdoor heb je altijd de optie een heftruck mee te nemen, zonder op laadvermogen in te leveren. STERK Trailers kan voor elk soort kooiaap een constructie maken, zodat de meeneemheftruck goed gezekerd is. Ook is het mogelijk te kiezen voor pneumatisch uitschuifbare kokers. Dit scheelt de chauffeur veel werk als de kooiaap vaak op één dag wordt ingezet.

Stap 1/2

Basisgegevens trailer

Vul hier de basisgegevens in van de trailer.

Stap 2/2

Offerte aanvragen

In dit formulier kun je alle wensen voor je trailer aangeven.

  Aanvraag ontvangen!

  Wij hebben de aanvraag ontvangen. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen. Heb je in de tussentijd nog vragen? Je kunt altijd Contact met ons opnemen