Al onze trailers zijn extra sterk door toepassing van hoogsterktestaal
Al onze trailers zijn voorzien van een zinklaag
Al onze trailers zijn zeer compleet uitgevoerd

De eisen aan een Open Heavy Duty zijn hoog, het moet extreem sterk zijn, maximaal flexibel, maar het mag ook weer niet te zwaar zijn. De specialisten bij STERK Trailers hebben ruime ervaring in het bouwen van Open Heavy Duty opleggers.

Als je investeert in een nieuwe trailer, dan is een lage cost of ownership van groot belang. De trailers van STERK zijn ontwikkeld voor intensief maar zorgeloos gebruik en hebben een lange levensduur. Daardoor zijn deze geschikt voor kwaliteits- en kostenbewuste gebruikers. Door de hoge kwaliteit kun je langer doorrijden en zijn er minder reparatiekosten. Alle onderdelen zijn namelijk gemaakt van degelijke materialen.

Standaard zijn onze Open Heavy Duty opleggers robuust gebouwd. Kijk verder naar onze standaard sterke uitvoering of stel een Open Heavy Duty helemaal samen naar eigen wens!

Omdat het chassis de basis is van iedere trailer zijn onze chassis geconstrueerd voor een langdurig en intensief gebruik. Een trailer van STERK Trailers is dan ook echt STERK!

De hoofdliggers van het chassis worden daarom aan twee zijden gelast voor extra sterkte, wat uniek is in de trailerbouw. Door standaard toepassing van dikke flenzen, dwarsliggers en een UNP140 randprofiel, ontstaat een extreem Heavy Duty-chassis. Daarnaast wordt het chassis elke 400 mm. voorzien van een dwarsligger zodat een zware vloerbelasting mogelijk is.

Dit alles resulteert in een 16 tons nek met vermelding op het kenteken en is technisch maar liefst goed voor 18 ton, standaard! Kortom: dit chassis vormt de basis voor een intensieve en extra lange levensduur!

STERK Trailers voorziet al haar chassis standaard van een KTL laklaag, met daaroverheen een poedercoat laklaag. Dubbelop voor een betere bescherming tegen corrosie. Ook is het mogelijk het chassis thermisch te verzinken of te schooperen.

KTL

KTL is de afkorting van Kathodische Tauch Lackierung (elektrostatische dompellak). KTL is een elektrostatisch verfproces waarbij het gehele chassis in een vloeistofbad wordt ondergedompeld. Het bad is gevuld met lak en tijdens het dompelen staat het chassis onder elektrische spanning. Hierdoor worden de lakdeeltjes naar het chassis getrokken en zo ontstaat op het oppervlak een laklaag. Deze laklaag groeit aan totdat zich een gesloten en isolerende laag om het chassis heeft gevormd. Zo worden ook de moeilijk bereikbare plekken voorzien van een laklaag. Na het verfproces wordt het chassis in een oven bij 180 tot 200°C gedroogd en uitgehard. Onderscheidend in ons KTL-proces is dat een van de dompelbaden een zinkbad is, voor een extra langdurige beschermlaag.

Poedercoat

Na het KTL-proces wordt het chassis van een poedercoat laklaag voorzien. Dit is voor extra bescherming. Met perslucht wordt negatief geladen poeder op een positief geladen chassis gespoten. Door dit elektrostatische principe blijft het poeder tijdelijk aan het chassis plakken, waarna het in een oven verhit wordt. Zo krijgt de coating de kans om uit te vloeien, waarna het uithardt.

Thermisch verzinken

Het mogelijk om het chassis thermisch te verzinken. Dit is de beste anti-corrosiebehandeling die mogelijk is. Thermisch verzinken is, net als KTL, een dompelproces. Hierbij komt vloeibare zink met een temperatuur van ongeveer 450°C in alle hoeken van het chassis, zowel inwendig als uitwendig. Het staal en zink vormen samen een zinklegering. Deze legering is zeer sterk en beschermend en wordt afgesloten met een laag zuivere zink. Op kwetsbare randen is het zink extra dik, waardoor de bescherming nog beter is. Een verzinkt chassis is zeer duurzaam, onderhoudsvrij en biedt een maximale bescherming. Een dergelijk chassis is minstens 15 jaar bestand tegen roest.

Schooperen

Schooperen wordt ook wel metalliseren of thermisch spuiten genoemd. Bij dit proces wordt vloeibaar zink verhit en gespoten op het chassis, dat vooraf blankgestraald is. Hierbij wordt een zinkdraad of zinkpoeder door een spuitpistool getransporteerd en met een vlam verhit. Met dit spuitpistool wordt het vloeibare metaal in een dun laagje aangebracht. Het zink stolt onmiddellijk voor een goed hechtende en taaie laag. Na dit proces krijgt het chassis een kleurlak.

Standaard een gecertificeerde 28 mm watervaste hardhouten plankenvloer. Tussen elke plank wordt een verzinkte stalen omega geplaatst voor extra sterkte. Op het chassis worden extra veel dwarsliggers geplaatst, namelijk elke 400 mm. De vloer is voorzien van slijtvast antislip profiel. Een certificeerde vloerbelasting van maximaal 9.000 kilogram per heftruckas is toegestaan.  Liever een andere vloer? Laat het ons weten.

Als gekozen wordt voor een gestuurde oplegger kiezen wij meestal voor een Tridec stuursysteem. Tridec is een onderdeel van de Jost Groep en is marktleider op gebied van stuursystemen in trailers. Ons assortiment is zeer uitgebreid, wij leveren enkelgestuurde, dubbelgestuurde en X-gestuurde varianten.

Stangenstuursysteem

Vanwege veiligheid en onderhoudsvriendelijkheid rijden bijna alle gestuurde trailers in Europa met een stangenstuursysteem. Dit systeem is geschikt voor vlakke en (semi)opleggers. Met de stang wordt de stuurbeweging zeer direct overgebracht, zo ontstaat er geen speling op het systeem. Een stuurstangsysteem is hierdoor onderhoudsarm. Door de unieke constructie kan het gehele systeem eenvoudig gedemonteerd worden. Dit zorgt voor een kortere servicetijd en maakt een vloerluik in de carrosserie overbodig.

Hydraulisch stuursysteem

Hydraulische stuursystemen worden toegepast bij uitschuifbare opleggers, waarbij de stangverbinding niet mogelijk is, zoals bijvoorbeeld de combitrain. Ook wanneer een lage vloerhoogte in combinatie met sturing gewenst is, wordt het hydraulische systeem toegepast. Bij een stangenstuursysteem gaat dankzij de stuurkrans wat hoogte verloren.

Welke assen sturen?

Er zijn verschillende combinaties van assen die gestuurd worden. Elke combinatie heeft voor- en nadelen.

X-besturing

Bij X-besturing worden de eerste en laatste as gestuurd.

Voordelen

 • Goede gewichtsverdeling mogelijk;
 • Minder bandenslijtage;
 • Minder rolweerstand, dus minder brandstofverbruik;
 • Zwaait minder uit, met name gunstig bij kooiaap;
 • Minder boetes voor aslastoverschrijding;
 • Toepasbaar op twee- en drie-assige oplegger.

Nadelen

 • Minder wendbaar dan een enkelgestuurde besturing (draaicirkels zijn op te vragen);
 • Meer onderhoud dan een enkelgestuurde, omdat er meer stuurkransen aanwezig zijn;
 • Duurder in aanschaf.

Enkel gestuurd (alleen laatste as)

Deze vorm van sturing wordt het meest toegepast.

Voordelen

 • Zeer wendbaar;
 • Wendbaarheid is op maat te maken;
 • Minder bandenslijtage;
 • Minder rolweerstand, dus minder brandstofverbruik;
 • Betere gewichtsverdeling door laatste as naar achter te plaatsen.

Nadelen

 • Meer onderhoud ten opzichte van een niet-gestuurde oplegger.

Kortom, voor maximale wendbaarheid is een enkelgestuurde oplegger de juiste keuze. Ben je juist op zoek naar maximale aslastverdeling? Kies dan voor een X-gestuurde oplegger.

Het komt geregeld voor dat bij het lossen van goederen op locatie niet (direct) een heftruck aanwezig is. Een kooiaapaansluiting is daarom de perfecte toevoeging aan een trailer. Hierdoor heb je altijd de optie een heftruck mee te nemen, zonder op laadvermogen in te leveren. STERK Trailers kan voor elk soort kooiaap een constructie maken, zodat de meeneemheftruck goed gezekerd is.

Stap 1/2

Basisgegevens trailer

Vul hier de basisgegevens in van de trailer.

Stap 2/2

Offerte aanvragen

In dit formulier kun je alle wensen voor je trailer aangeven.

  Aanvraag ontvangen!

  Wij hebben de aanvraag ontvangen. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen. Heb je in de tussentijd nog vragen? Je kunt altijd Contact met ons opnemen