Al onze trailers zijn extra sterk door toepassing van hoogsterktestaal
Al onze trailers zijn voorzien van een zinklaag
Al onze trailers zijn zeer compleet uitgevoerd

STERK Trailers levert nu ook ballastaanhangwagens

Geplaatst op 14 april 2020

STERK Trailers is altijd bezig met zich te ontwikkelen en specialiseren. Daarom houdt het bedrijf zich nu ook bezig met ballasttrailers. De klanten kunnen een ballastaanhanger op maat bestellen. Zo kan er aan iedere wens worden voldaan. Het concept kenmerkt zich door een eigentijdse bouwwijze met ouderwetse degelijkheid. De speciale staalsoorten die worden gebruikt zijn van hoge kwaliteit en de bouwstructuur is voor ballastaanhangwagens uniek. 

Maatwerk trailers 

STERK Trailers denkt graag mee met de klant zodat er producten op maat kunnen worden afgeleverd. Voorbeelden hiervan zijn de trailers voor meeneemheftruck en de Combitrain, een LZV-oplossing. Na gedegen marktonderzoek heeft STERK Trailers ervoor gekozen om zo multifunctioneel mogelijke aanhangwagens te ontwerpen voor een specifieke doelgroep. Omdat een aanhanger meerdere mobiele kranen mee moet kunnen nemen, zijn deze volledig geschoopeerd en kunnen ze voorzien worden van een verwisselbare basisplaat. 

De eerste levering 

Kraanverhuurbedrijf Van Rattingen B.V. te Venray heeft de eerste aanhangwagen van STERK Trailers geleverd gekregen. Deze 2-assige ballasttrailer komt achter een tevens unieke kraan te hangen, namelijk de ATF 60G-3. Deze 60-tons kraan heeft de motor in de bovenwagen zitten, waarbij middels een innovatief aandrijfsysteem de assen van de onderwagen worden aangedreven. 

Efficiency 

Efficiënt werken is belangrijk in de bouwwereld. De mobiele hijskraan wordt steeds vaker ingezet want deze kranen kunnen steeds meer gewicht hijsen. Hiervoor is echter wel ballastgewicht nodig. Normaal gesproken is hier een extra truck en trailer voor nodig, maar met een goede ballasttrailer is dat verleden tijd. Hierdoor ontstaan er ook geen onnodige wachttijden en bespaart het bedrijf mankracht en inzet van materieel. Daarnaast vermindert men hiermee natuurlijk ook de uitstoot van CO2 en stikstof. 

Autonoom rijdend 

Voor 2020 staan er al een aantal uitleveringen van 2-assige ballastwagens in de planning. Later zijn er ook al 3-assers gepland, waaronder een speciaal ontwikkelde op afstand bestuurbare zelfrijdende variant. Deze is bedoeld om nog flexibeler te zijn en kan indien nodig elders geparkeerd worden, zodat deze niet in de weg staat. 

Stap 1/2

Basisgegevens trailer

Vul hier de basisgegevens in van de trailer.

Stap 2/2

Offerte aanvragen

In dit formulier kun je alle wensen voor je trailer aangeven.

    Aanvraag ontvangen!

    Wij hebben de aanvraag ontvangen. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen. Heb je in de tussentijd nog vragen? Je kunt altijd Contact met ons opnemen