Open Heavy Duty aanhangers
Open Heavy Duty aanhangwagen. Geschikt in een schamel aanhangwagen of middenasser.
Leverbaar met 2, 3 of 4 assen. Ook met uitschuifmogelijkheid in het midden en achterop.
Benieuwd naar de mogelijkheden?
Gilbert van Belzen
Kom in contact met Gilbert voor vrijblijvend advies en een offerte.
David Van den Schoor
Kom in contact met David voor vrijblijvend advies en een offerte.
De eisen aan een Open Heavy Duty zijn hoog, het moet extreem sterk zijn, maximaal flexibel, maar het mag ook weer niet te zwaar zijn. De specialisten bij STERK Trailers hebben ruime ervaring in het bouwen van Open Heavy Duty aanhangers.
Als je investeert in een nieuwe trailer, dan is een lage cost of ownership van groot belang. De trailers van STERK zijn ontwikkeld voor intensief maar zorgeloos gebruik en hebben een lange levensduur. Daardoor zijn deze geschikt voor kwaliteits- en kostenbewuste gebruikers. Door de hoge kwaliteit kun je langer doorrijden en zijn er minder reparatiekosten. Alle onderdelen zijn namelijk gemaakt van degelijke materialen.
Standaard zijn onze Open Heavy Duty aanhangers robuust gebouwd. Kijk verder naar onze standaard sterke uitvoering of stel een Open Heavy Duty samen naar eigen wens!
Omdat het chassis de basis is van iedere trailer zijn onze chassis geconstrueerd voor een langdurig en intensief gebruik. Een trailer van STERK Trailers is dan ook echt STERK!
De hoofdliggers van het chassis worden daarom aan twee zijden gelast voor extra sterkte, wat uniek is in de trailerbouw. Door standaard toepassing van dikke flenzen, IPE100 dwarsliggers en een UNP140 randprofiel, ontstaat een extreem Heavy Duty-chassis. Daarnaast wordt het chassis elke 400 mm. voorzien van een dwarsligger zodat een zware vloerbelasting mogelijk is.
STERK Trailers voorziet al haar chassis standaard van een KTL laklaag, met daaroverheen een poedercoat laklaag. Dubbelop voor een betere bescherming tegen corrosie. Ook is het mogelijk het chassis thermisch te verzinken of te schooperen.
KTL is de afkorting van Kathodische Tauch Lackierung (elektrostatische dompellak). KTL is een elektrostatisch verfproces waarbij het gehele chassis in een vloeistofbad wordt ondergedompeld. Het bad is gevuld met lak en tijdens het dompelen staat het chassis onder elektrische spanning. Hierdoor worden de lakdeeltjes naar het chassis getrokken en zo ontstaat op het oppervlak een laklaag. Deze laklaag groeit aan totdat zich een gesloten en isolerende laag om het chassis heeft gevormd. Zo worden ook de moeilijk bereikbare plekken voorzien van een laklaag. Na het verfproces wordt het chassis in een oven bij 180 tot 200°C gedroogd en uitgehard. Onderscheidend in ons KTL-proces is dat een van de dompelbaden een zinkbad is, voor een extra langdurige beschermlaag.
Na het KTL-proces wordt het chassis van een poedercoat laklaag voorzien. Dit is voor extra bescherming. Met perslucht wordt negatief geladen poeder op een positief geladen chassis gespoten. Door dit elektrostatische principe blijft het poeder tijdelijk aan het chassis plakken, waarna het in een oven verhit wordt. Zo krijgt de coating de kans om uit te vloeien, waarna het uithardt.
Het mogelijk om het chassis thermisch te verzinken. Dit is de beste anti-corrosiebehandeling die mogelijk is. Thermisch verzinken is, net als KTL, een dompelproces. Hierbij komt vloeibare zink met een temperatuur van ongeveer 450°C in alle hoeken van het chassis, zowel inwendig als uitwendig. Het staal en zink vormen samen een zinklegering. Deze legering is zeer sterk en beschermend en wordt afgesloten met een laag zuivere zink. Op kwetsbare randen is het zink extra dik, waardoor de bescherming nog beter is. Een verzinkt chassis is zeer duurzaam, onderhoudsvrij en biedt een maximale bescherming. Een dergelijk chassis is minstens 15 jaar bestand tegen roest.
Schooperen wordt ook wel metalliseren of thermisch spuiten genoemd. Bij dit proces wordt vloeibaar zink verhit en gespoten op het chassis, dat vooraf blankgestraald is. Hierbij wordt een zinkdraad of zinkpoeder door een spuitpistool getransporteerd en met een vlam verhit. Met dit spuitpistool wordt het vloeibare metaal in een dun laagje aangebracht. Het zink stolt onmiddellijk voor een goed hechtende en taaie laag. Na dit proces krijgt het chassis een kleurlak.
Standaard een gecertificeerde 28 mm watervaste hardhouten plankenvloer. Tussen elke plank wordt een verzinkte stalen omega geplaatst voor extra sterkte. Op het chassis worden extra veel dwarsliggers geplaatst, namelijk elke 400 mm. De vloer is voorzien van slijtvast antislip profiel. Een certificeerde vloerbelasting van maximaal 9.000 kilogram per heftruckas is toegestaan. Liever een andere vloer? Laat het ons weten.
Het komt geregeld voor dat bij het lossen van goederen op locatie niet (direct) een heftruck aanwezig is. Een kooiaapaansluiting is daarom de perfecte toevoeging aan een trailer. Hierdoor heb je altijd de optie een heftruck mee te nemen, zonder op laadvermogen in te leveren. STERK Trailers kan voor elk soort kooiaap een constructie maken, zodat de meeneemheftruck goed gezekerd is.